MARDİN / MİDYAT - Acırlı Atatürk İlkokulu

Tarihçemiz

ACIRLI ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU TARİHÇESİ

Okulumuz 1945 yılında, 2 derslik ve 1 lojmandan oluşan bugün B blok olarak adlandırılan binada Derizbin Köyü İlkokulu adı altında hizmete girmiştir.

Derizbin Köyü İlkokulu’nun ilk müdürü Cemil İŞLER de bu binada görev yapmıştır. Derizbin Köyü İlkokulu 1959 yılında Acırlı Köyü İlkokulu adını almıştır.

1970 yılında bugün A blok olarak bilinen  3 derslik ve 1 lojmandan oluşan  bina da ek olarak hizmete girmiştir. Acırlı Köyü İlkokulu 5 derslik ve 2 lojman olarak eğitim-öğretim faaliyetine devam etti.

1997-1998 eğitim-öğretim yılında sekiz yıllık kesintisiz eğitime geçilmesiyle beraber 1991 yılında Acırlı Atatürk Ortaokulu A blok ve 1989 yılında Acırlı Atatürk Ortaokulu B blok binalarında Acırlı Atatürk İlköğretim Okulu olarak faaliyetine devam etmiştir.

2012-2013 Eğitim –Öğretim Yılından itibaren ilkokul ve ortaokulların ayrılmasıyla şimdiki binalarını tekrak kullanmaya başlamıştır.

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında Acırlı Atatürk İlkokulu  B blok olarak kullanılan binada ;1 müdür 1 müdür yardımcısı  1 işçi 4 öğretmen ve 104 öğrencisiyle  eğitim- öğretim hayatına devam  etmektedir.

Okul Müdürü

Yayın: 31.01.2019 - Güncelleme: 18.03.2024 10:33 - Görüntülenme: 430